Tres associacions judicials amb representació a Catalunya van considerar ahir que les anomenades lleis de desconnexió (la de transitorietat jurídica i la del referèndum) se situen «fora del marc constitucional», afegint que la seva «obligació com a jutges i magistrats serà la de no aplicar cap d'aquestes normes».

A través d'un comunicat, els presidents o portaveus a Catalunya de l'Associació Professional de la Magistratura, de l'Associació Francisco de Vitòria i del Fòrum Judicial Independent van reaccionar contra la intenció de la majoria independentista del Parlament d'aprovar les dues lleis a la sessió d'ahir.

«Els jutges estem sotmesos a l'imperi de la llei i ens hem compromès solemnement a fer complir la Constitució i la resta de l'ordenament jurídic, administrant recta i imparcial justícia. La gravetat de la situació ens obliga a actuar amb singular serenitat i prudència», assegurava la nota. No obstant això, aquestes associacions opinen que hi ha un «greu conflicte polític» i que la seva solució «no correspon als tribunals de justícia».