El Parlament va designar a les dues de la matinada d'ahir els cinc membres de la Sindicatura Electoral del referèndum. Els noms es van aprovar amb els 70 vots a favor de JxSí i la CUP i vuit abstencions de CSQP mentre que els grups parlamentaris de Cs, PSC i PPC no van participar en la votació.

Així, i a petició dels grups de Junts pel Sí i la CUP, els cinc membres són: el membre de la Comissió Jurídica Assessora Marc Marsal i Ferret; el catedràtic de ciència política de la UB, Jordi Matas i Dalmases; l' advocada especialista en responsabilitat civil i dret privat, la gironina Marta Alsina i Conesa; la doctora en ciència política per la Universitat Complutense i l'Institut Universitari d'Investigació Ortega i Gasset, Tània Verge i Mestre, i el professor associat UAB, Josep Pagès i Massó.

La llei del referèndum estableix que l'òrgan electoral està integrat per cinc vocals, juristes o politòlegs «de prestigi experts en processos electorals» nomenats pel Parlament per majoria absoluta. Junts pel Sí i la CUP també van designar que Josep Costa i Eva Labarta siguin escollits suplents.