La Guàrdia Civil ha confiscat entre sis i nou milions de paperetes per votar en el referèndum de l'1 d'octubre, en l'escorcoll d'una nau industrial de Bigues i Riells (Vallès Oriental), han indicat a Efe fonts de la investigació.

A més de les paperetes impreses amb el "sí" i el "no", el recompte definitiu de les quals encara no ha conclòs, els agents han intervingut nombrós material electoral per a l'1-O.

Fonts consultades per Efe ressalten la important intervenció de paperetes de votació en aquesta nau, propietat de Pau Furriol Fornells, detingut aquest matí per agents de la Guàrdia Civil, que també han arrestat Mercedes Martínez, vinculada a aquesta empresa, que ha estat inspeccionada durant hores per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

La Guàrdia Civil ha detingut fins al moment dotze persones, entre elles alts càrrecs del Govern, i està practicant registres als departaments d'Economia, Exteriors, Treball i Governació per recollir indicis relacionats amb la preparació del referèndum de l'1-O, suspès pel Constitucional.

Al departament de Treball i Benestar Social la Guàrdia Civil ha registrat la planta 20, on està la direcció i la Secretaria General, amb una ordre judicial per l'organització de l'1-O, davant la qual cosa els treballadors s'han concentrat en forma de protesta a la planta baixa.