Els estibadors de Barcelona i de Tarragona van decidir en assemblea no operar els creuers noliejats pel Ministeri d'Interior per allotjar els agents que es traslladen a Catalunya per a l'operació pel referèndum de l'1-O.

«Els estibadors de Barcelona hem decidit en votació no operar el vaixell Rhapsody. En defensa dels drets civils», va assegurar l'Organització d'Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB-Coordinadora) en un tuit al seu compte oficial de Twitter.

Fonts del Port de Barcelona van apuntar que aquesta decisió tindrà una repercussió relativa, ja que aquest col·lectiu de treballadors es dedica bàsicament al moviment de contenidors i el Rhapsody és un ferri que no requereix d'aquest treball de suport.

Hores més tard, els estibadors del Port de Tarragona van decidir també en assemblea no subministrar serveis al vaixell noliejat pel Ministeri i atracat en aquesta ciutat per donar allotjament als efectius policials.

Els estibadors van protagonitzar abans de l'estiu diverses jornades de vaga per protestar per la liberalització del sector escomesa pel Govern, i que rebaixava les seves condicions laborals, un conflicte que va finalitzar amb la signatura d'un acord que garanteix la subrogació dels treballadors portuaris. Un total de quatre creuers han recalat de moment en els ports de Barcelona i Tarragona com a suport logístic al desplegament policial.