Un total de 844 persones han quedat ferides, segons la Generalitat, com a conseqüència de la intervenció de les forces de seguretat per impedir avui el referèndum convocat pel Govern i suspès pel Constitucional, de les quals dues es troben en estat greu a dos hospitals de Barcelona.

El departament de Salut de la Generalitat ha informat que aquestes 844 persones ferides han estat ateses pel Servei d'Emergències Mèdiques a centres d'atenció continuada i en hospitals.

Els dos ferits greus estan ingressats als hospitals de Sant Pau i Vall d'Hebron, a la capital catalana.

L'home ingressat a Sant Pau ha quedat ferit a l'ull per l'impacte d'una pilota de goma com a conseqüència d'una càrrega de la Policia Nacional a les portes de l'escola Ramon Llull de Barcelona.

El ferit greu de la Vall d'Hebron és un home d'uns 70 anys que ha patit una aturada cardiorespiratòria quan la policia ha desallotjat un col·legi electoral al barri de La Mariola, a Lleida (Segrià).

Turull ha qualificat aquests fets de "gravíssims i inaudits", ha mostrat "el suport i la solidaritat" del Govern als ferits i als seus familiars, i els ha demanat que vagin a un centre mèdic per demanar un certificat i presentin una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.

Un dels ferits està ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona per l'impacte d'una pilota de goma a un ull i està sent intervingut quirúrgicament. Turull ha recordat als cossos estatals que el Parlament va aprovar la supressió de les pilotes de goma i els ha demanat que "siguin conseqüents amb aquesta decisió".

Ferits referèndum 2017

Els 761 ferits han estat atesos a les regions sanitàries següents:

335 a la Regió Sanitària Barcelona

280 Ciutat de Barcelona

41 Metropolitana Nord

14 Metropolitana Sud

249 a la Regió Sanitària Girona

111 a la Regió Sanitària Lleida

55 a la Regió Sanitària Terres de l´Ebre

46 a la Regió Sanitària Catalunya Central

26 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona

1 a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran