El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat avui al Parlament "que faci la declaració d'independència sense dilació", segons un comunicat fet públic avui.

Cuixart ha subratllat la capacitat dels catalans d'aturar el país, en la jornada d'"aturada del país" convocada avui, el que considera "una demostració del compromís per la defensa de les llibertats".

Davant aquesta situació, ha demanat al Parlament "que de compliment a la llei del referèndum i faci la declaració d'independència sense dilació", en al·lusió a la llei aprovada el passat 6 de setembre per la cambra catalana i suspesa pel Tribunal Constitucional.

"Estem convençuts de que el Parlament sabrà recollir tot aquest clamor popular, la demanda perquè els catalans tinguem Estat propi i donaran curs a la declaració del referèndum, que això vol dir fer la declaració d'independència sense dilació", ha apuntat el president d'Òmnium.

"La capacitat del poble de Catalunya de parar el país -ha afegit- és una demostració més del ferm convenciment de que els catalans i les catalanes avui ens estem jugant la democràcia i les llibertats fonamentals".