França ha alertat avui que les reivindicacions secessionistes de les autoritats catalanes "s'han d'inscriure en el marc de la legalitat i de la unitat constitucional espanyola" i ha considerat que "qualsevol altra hipòtesi seria dramàtica".

El ministre francès d'Afers Exteriors, Jean-Yves Le Drian, ha reiterat, en una entrevista publicada avui al diari regional "Ouest France", que el seu país està "molt compromès amb la unitat d'Espanya", país al qual considera "un amic i un soci essencial de la Unió Europea ".

"Pensem que les reivindicacions catalanes s'han d'inscriure en el marc de la legalitat i de la unitat constitucional espanyola. Qualsevol altra hipòtesi seria dramàtica. Li hem fet saber el nostre suport a les autoritats espanyoles, de manera clara, alhora que deplorem la violència", subratllar Li Drian.

El ministre va catalogar la situació viscuda durant l'1-O com "evidentment trist", però va recordar que el seu país té "plena confiança en el Govern de Mariano Rajoy per superar aquesta situació" en la que avui Carles Puigdemont podria declarar la independència de Catalunya.

El Govern francès s'ha distingit en les últimes setmanes per ser un dels més contundents dins de la Unió Europea en la seva defensa de la integritat territorial d'Espanya i de la recerca d'una solució dins de la Constitució espanyola.