Més de 40 ajuntaments de les comarques gironines treballaran demà durant la festivitat del 12 d'octubre. Alguns consistoris funcionaran amb normalitat i s'hi podrà fer tràmits i d'altres ho faran a porta tancada amb els càrrecs electes. En alguns casos, a més, s'ha decidit fer festa l'endemà o, com el cas de Verges o Celrà, es dona la possibilitat als treballadors municipals de canviar el festiu per qualsevol altre dia laborable. Entre les poblacions que convertiran el festiu d'Espanya en dia feiner, hi ha Girona, Salt, Celrà, Figueres, la Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí, Santa Coloma de Farners o Mieres.

D'altres municipis encara estan decidint si adopten aquesta mesura pendents dels esdeveniments que es produeixin en el marc de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquesta tarda.

Desenes d'ajuntaments gironins preveuen treballar amb més o menys normalitat durant la jornada de demà. Més d'una quarantena han anunciat que els regidors hi aniran com ho fan habitualment i d'altres preveuen, fins i tot, que s'hi puguin fer tràmits perquè molts dels treballadors han decidit no fer festa.

Les fórmules escollides són diverses. En tots els casos, asseguren els alcaldes, s'ha donat llibertat al personal però alguns ajuntaments han ofert la possibilitat de fer festa just l'endemà (el 13 d'octubre) o bé canviar-la per qualsevol altre dia feiner. És el cas, per exemple, de Celrà o Verges (tots dos amb governs de la CUP).

El cas de Girona

Girona, en canvi, ofereix la possibilitat de treballar com un acte voluntari però els que hi acudeixin no podran compensar el dia. En aquest consistori, es mantindrà la mateixa fórmula de l'any passat. L'alcaldessa, Marta Madrenas, els regidors de l'equip de govern i els altres que ho vulguin hi aniran a treballar.