Les càrregues policials de l'1 d'octubre van deixar 292 ferits a les comarques de Girona que van requerir assistència sanitària. D'aquestes, 254 persones van ser ateses el mateix dia del referèndum, i 38 més van anar a centres de salut fins al 4 d'octubre com a resultat de les càrregues.

Un informe del Departament de Salut conclou que entre el dia del referèndum i el 4 d'octubre es van atendre 1.066 persones a tot Catalunya. A hores d'ara no queda cap ferit que estigui ingressat en un hospital. D'aquestes, cal destacar que 29 eren més grans de 79 anys i dos eren menors de dotze.

Si es detalla per dies, l'1 d'octubre es van atendre i diagnosticar un total de 991 persones, de les quals 254 a les comarques de Girona. En el conjunt de Catalunya, 214 van ser ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i 777 van dirigir-se a centres sanitaris (38 centres hospitalaris, 40 CAP i 14 centres d'urgències datenció primària).

Més endavant, entre el 2 i el 4 d'octubre es van atendre 75 persones més en centres sanitaris, també a conseqüència de les lesions del dia 1. En total, el nombre de persones ateses entre l'1 i el 4 d'octubre va ser de 1.066 persones, segons les dades facilitades per Salut.

Durant el dia del referèndum, les lesions més comuns de resultes de les càrregues policials van ser les contusions -un 43,9%-, les policontusions -38,6%- i les ferides -5%-. Un 68,3% de les persones ateses van ser homes i un 31,7% dones i va haver-hi cinc persones ferides greus. Entre aquestes 991 persones ateses hi havia almenys dos menors d'onze anys i 23 persones que superaven els 79 anys d'edat.

Pel que fa a les 75 persones ateses entre el 2 i el 4 d'octubre, les lesions més freqüents van ser contusions -53,3%- i policontusions -40%-. En aquest cas, un 69,3% de les persones ateses van ser homes i un 30,7% dones, i va haver-hi dos ferits greus.

Angoixa i trastorns emocionals

Cal destacar que entre les persones ateses el dia 1 d´octubre -991- es van comptabilitzar 64 casos relacionats amb episodis d'angoixa o lipotímies que es van produir en el mateix lloc de les càrregues. Els trastorns emocionals relacionats amb les càrregues que es van donar a partir del 2 d'octubre s'estan comptabilitzant en el marc del programa especial que va anunciar el conseller de Salut, Antoni Comín.