L'aplicació de l'article 155 suposarà que el Govern, o l'òrgan que designi per a això, assumirà el comandament dels Mossos d'Esquadra, i també podrà l'Executiu cessar o nomenar els responsables de TV3 i Catalunya Ràdio per garantir una informació veraç i respectuosa amb el pluralisme polític.

Segons el document aprovat pel Consell de Ministres, acordat el cessament del president, el vicepresident i tots els consellers del Consell de Govern, l'Administració General de la Generalitat actuarà sota les directrius dels òrgans o autoritats creats o designats pel Govern.

Aquests òrgans poden acordar el nomenament, cessament o substitució temporal amb assumpció de les competències corresponents de qualsevol autoritat, càrrec públic i personal de l'Administració de la Generalitat, així com dels organismes, ens i entitats vinculades o dependents de la mateixa i de la seva sector públic empresarial.

Un capítol en què estaria inclosa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de la qual depenen TV3 i Catalunya Ràdio.

Però, a més, en un altre apartat del document que serà enviat al Senat s'atribueix als òrgans que designi el Govern les funcions relatives a les telecomunicacions i als serveis digitals i les relatives a les tecnologies de la informació, en particular del Centre de Telecomunicacions i tecnologies de la Informació i del Centre de la Seguretat de la Informació a Catalunya.

Així mateix, en l'àmbit del servei públic autonòmic de comunicació audiovisual, es garantirà la transmissió d'una informació "veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural" i amb l'equilibri territorial.