El Consell de Ministres ha aprovat avui habilitar el Govern de la nació, a través dels òrgans que designin, a assumir la totalitat d'ingressos i despeses de la Generalitat i garantir que "la totalitat de els fons "no es destinin a activitats vinculades amb el procés secessionista.

Segons les mesures acordades pel Govern a l'empara de l'aplicació de l'article 155, "es garanteix que la totalitat dels fons que per qualsevol concepte correspongui transferir l'Estat a la comunitat autònoma, als seus organismes, ens, entitats i sector públic empresarial no es destinin a fins vinculats amb el procés secessionista ".

També es garanteix que els ingressos que correspongui recaptar o rebre per qualsevol títol a la comunitat autònoma o ens dependents no es dediquin a activitats relacionades amb el secessionisme.

En definitiva, el Govern s'ha compromès a assumir les competències "necessàries" en matèria econòmica, financera, tributària i pressupostària que garanteixin la prestació dels serveis públics generals a Catalunya, "en benefici de l'interès general, l'estabilitat pressupostària i la sostenibilitat financera ".