22 de octubre de 2017
22.10.2017
Diari de Girona

El govern es prepara per defensar les institucions catalanes

El portaveu del Govern diu que la convocatòria d'eleccions no està sobre la taula

22.10.2017 | 14:34
El govern en ple va participar a la manifestació d'ahir per la llibertat dels presidents de les associacions cíviques.

El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha titllat de "cop d'estat en tota regla contra les institucions catalanes" les mesures de l'article 155 de la Constitució anunciades aquest dissabte pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1 Turull ha explicat que l'executiu català actua amb dos objectius "la defensa de les institucions catalanes democràticament escollides i la culminació del mandat de l'1 d'octubre" i ha remarcat que s'entra en una "setmana de decisions" que s'ha de prendre amb la "màxima unitat", "efectivitat" i "serenor". Sobre la hipòtesi d'una convocatòria electoral, el portaveu del Govern ha assegurat a Rac 1 que "en aquests moments no estan sobre la taula".

"Hem de prendre decisions i actuar en conseqüència", ha afirmat Turull, que ha afirmat que el govern espanyol "vol aniquilar" les institucions catalanes. Turull ha emplaçat a defensar-les i també a culminar el mandat de l'1 d'octubre. El conseller ha recordat que s'ha d'actuar "amb el cap i el cor, no amb l'estómac".

Turull també ha explicat que està estudiant jurídicament l'execució de l'article 155 "per denunciar fins a quin punt el govern espanyol ha anat al marge de la llei". En aquest sentit ha posat de manifest la "perversió" de l'executiu de Rajoy, que "s'ha situat fora de la llei" quan "són ells qui sempre parlen de retornar a la llei".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook