El conseller d'Afers Estrangers de la Generalitat, Raül Romeva, ha dit avui que els funcionaris a Catalunya "no seguiran ordres de Madrid", sinó que obeiran les institucions catalanes electes si el Govern central assumeix competències autonòmiques.

Romeva ha afirmat en una entrevista en el programa polític Today de BBC 4 que "el poble ha decidit democràticament durant anys el Govern que vol, el Parlament que vol", pel que aquestes institucions "s'han de preservar".

"Ningú més que el poble té el dret de canviar aquestes institucions", ha indicat Romeva.

Durant l'entrevista, el conseller ha insistit que el debat a Catalunya no versa "sobre independència sinó sobre democràcia" i ha defensat el dret dels catalans a decidir el seu destí.

El Govern espanyol va iniciar dissabte passat els tràmits legals per assumir temporalment les competències de l'autonomia catalana i restaurar l'ordre constitucional, en resposta al desafiament independentista del Govern regional de Catalunya.

El pla del Govern de Mariano Rajoy, que ha de ser aprovat divendres pròxim pel Senat en aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, contempla la celebració d'eleccions autonòmiques abans de sis mesos.

En l'entrevista, Romeva també ha considerat innecessària la celebració de noves eleccions, atès que el poble català ja va votar el 2015 en uns comicis en els quals va guanyar l'actual coalició sobiranista. EFE