27 de octubre de 2017
27.10.2017

La Viquipèdia ja qualifica Catalunya com a "país europeu" constituït com a República

L'enciclopèdia oberta acaba restringint els canvis a l'article per evitar una "guerra d'edicions"

27.10.2017 | 17:21
La Viquipèdia ja qualifica Catalunya com a "país europeu" constituït com a República

La Viquipèdia, l'enciclopèdia oberta i col·laborativa més gran del món ja recull la declaració d'independència de Catalunya. Aquest és el primer paràgraf de la seva versió en català publicat a primera hora de la tarda:

«Catalunya és un país europeu situat a la Mediterrània occidental constituït, des del 27 d'octubre de 2017, com a República Catalana.[2] És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica i limita al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Espanya, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Per diferenciar-la del territori històric, sovint es denomina República de Catalunya. Amb un estimat de 7.508.106 d'habitants del 2015, agrupa el 51,55% de la població total dels Països Catalans»

Al cap d'una estona, la versió ja havia canviat per recordar que el govern central no reconeixia Catalunya com a república sinó com a "comunitat autònoma"

Davant l'allau de viquipedistes que volien editar aquesta entrada, els responsables de Viquipèdia han decidit restringir temporalment qualsevol canvi amb la intenció d'evitar una "guerra d'edicions"

 


En la seva versió en castellà, la definició de Catalunya és aquesta: 
«Cataluña es un territorio en disputa situado en el nordeste de la península ibérica debido a la declaración unilateral de independencia realizada por el Parlament de Catalunya del 27 de octubre de 2017, pero no reconocida por el Gobierno de España.  Ocupa un territorio de unos 32 000 km?2; que limita al norte con Francia (Occitania) y Andorra, al este con el mar Mediterráneo a lo largo de una franja marítima de unos 580 kilómetros, al sur con la Comunidad Valenciana, y al oeste con Aragón. Esta situación estratégica ha favorecido una relación muy intensa con los territorios de la cuenca mediterránea y con la Europa continental. Cataluña está formada por las provincias de Barcelona, Gerona, Lérida y Tarragona. Su capital es la ciudad de Barcelona.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook