El Govern està donant "unes hores" perquè els exconsellers i alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya recullin els seus objectes personals amb l'objectiu de recuperar la normalitat institucional com més aviat millor amb la "major discreció" i el principi d'"intervenció mínima".

Així ho ha assegurat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en declaracions a Antena 3 TV, on ha deixat clar que "en cap moment" l'Executiu es va plantejar l'eliminació dels Mossos d'Esquadra.

Preguntat per una foto difosa per xarxes socials en la que es pot veure al fins ara conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, al seu despatx, el ministre l'ha instat a que "sigui sensat".

"Els estem donant unes hores per recollir els seus objectes personals perquè volem recuperar la normalitat amb la major discreció i amb el principi d'intervenció mínima", ha dit Zoido, abans de reclamar responsabilitat a tots els càrrecs cessats per evitar "implicar a més funcionaris en aquesta deriva" que els independentistes estan portant a la societat catalana.

Zoido ha confiat en què fins a la celebració de les eleccions el 21 de desembre es mantingui la "convivència pacífica" i que tots els partits es dediquin a preparar els comicis i exposin els seus programes.

Sobre la crida a la població de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a fer una "oposició democràtica" i "cívica" a l'Executiu espanyol, el titular d'Interior ha preferit no valorar aquesta expressió.

"Allò que li quedi de responsabilitat que imperi el seny i s'adoni de què ha arribat a a la societat catalana a un punt que no té sortida".

D'una altra banda, Zoido ha reiterat que en els pròxims pressupostos generals de l'Estat el Govern abordarà l'equiparació salarial de Policia Nacional i Guàrdia Civil respecte als cossos policials autonòmics.