L'advocat del president Carles Puigdemont a Brussel·les, Paul Bekaert, ha assegurat aquest dimarts a la televisió flamenca VRT que lluitaran contra qualsevol petició d'extradició a Espanya. "Hem decidit no fer una petició d'asil, però lluitar contra qualsevol extradició als tribunals", ha assegurat Bekaert, que ha dit que els processos són "completament separats" i que el que està fent Puigdemont és "perfectament legal".

"Es pot lluitar contra l'extradició sense fer la petició d'asil", ha dit l'advocat especialista en drets humans en una entrevista a 'The World Today' de la cadena flamenca. "L'asil està completament al marge de l'extradició, hem decidit no presentar una petició d'asil però lluitar contra qualsevol extradició als tribunals", ha indicat.

Les paraules de l'advocat arriben el mateix dia que Puigdemont ha defensat que es quedarà a Brussel·les per defensar la seva "llibertat i seguretat". Puigdemont, a la roda de premsa d'aquest dimarts, estava acompanyat per set dels seus consellers. A més de Forn i Bassa, hi havia a Brussel·les Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Meritxell Borràs, Toni Comín i Lluís Puig.

Bèlgica estudia posar protecció a Puigdemont

Així mateix, un portaveu del Centre de Crisi Belga, ha confirmat a l'agència de notícies del país que estan valorant si cal posar protecció especial a Puigdemont durant la seva estada a Brussel·les. En tot cas, han admès que, si li posen protecció, no ho comunicaran al públic, com ja és habitual en aquests casos.

Coincidint amb la seva roda de premsa a la capital europea, la policia federal belga ja ha fet un dispositiu de seguretat especial per controlar les manifestacions a favor i en contra de la independència que s'han fet a la porta de l'edifici. A més, hi havia almenys un agent de policia de paisà a la roda de premsa.