Diversos exconsellers del Govern català, entre ells l'exvicepresident Oriol Junqueras, han rebut ja les citacions per declarar davant l'Audiència Nacional a partir de demà per delictes de rebel·lió, sedició, malversació i altres en relació amb la declaració d'independència de Catalunya.

L'exvicepresident del Govern i exconseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha conformat en el seu compte de Twitter que ha rebut la citació judicial.

El líder d'ERC assenyala en un tuit: "He rebut la notificació. L'Estat de dret i la democràcia espanyola és això? Treballem entre tots els demòcrates per restaurar la democràcia".

L'exconseller d'Afers Estrangers, Raül Romeva, també ha anunciat a través del seu compte de Twitter que a les 10:45 d'avui ha rebut aquesta citació per comparèixer "en menys de 24 hores" davant l'Audiència Nacional.

Després d'informar d'aquesta citació Romeva es pregunta "Estat de dret?" i respon que té la consciència "molt tranquil·la".

Aquesta ha estat la mateixa fórmula, amb les frases gairebé exactament iguals, utilitzada per l'exconseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, per anunciar també en el seu compte de Twitter que ha rebut la citació, encara que en el seu cas especifica que ha estat a les 10.30 hores.

A més, Turull ha posat "Estat de dret" sense interrogants, malgrat que ha tancat igualment el seu tuit amb l'expressió "Consciència molt tranquil·la".

Aquestes citacions se sumen a la rebuda ja ahir a la nit, a les 23 hores, per l'exconseller de Territori Josep Rull, segons ha informat avui l'advocat de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, en declaracions a Catalunya Ràdio.

La jutge Carmen Lamela ha citat dijous i divendres com investigats a l'expresident català Carles Puigdemont i els 13 exconsellers del Govern contra els que es va querellar la Fiscalia a l'Audiència Nacional per delictes de rebel·lió, sedició, malversació i altres connexos.