Un home de 93 anys va morir i un jove de 18 es troba en estat crític després de patir cremades de caràcter molt greu en un espectacular incendi que es va declarar en un bloc d'habitatges del carrer Saragossa, a Barcelona. Segons van assenyalar fonts de l'Ajuntament de Barcelona i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la víctima mortal era a l'interior de l'habitatge on es va declarar l'incendi. El ferit que es troba en estat crític és un jove de 18 anys que va ser traslladat a la unitat de grans cremats de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Com a conseqüència de l'incendi, que va quedar extingit, 18 persones van quedar ferides lleus, en molts dels casos per inhalació de fum o crisis d'ansietat. Dotze dels ferits van ser traslladats a diferents centres hospitalaris de Barcelona, mentre que sis més van ser atesos al lloc dels fets.

L'incendi es va declarar poc abans de les deu del matí en un habitatge de la sisena planta de l'immoble per causes encara no determinades, i grans flamarades que sortien per la terrassa i per les finestres del pis afectat eren visibles des del carrer. El foc va afectar les tres plantes superiors de l'immoble, que en té nou en total, situat al número 132 del carrer Saragossa, a la confluència amb la Ronda del General Mitre.

Molts dels veïns del bloc d'habitatges van haver de quedar-se confinats a casa seva mentre es realitzaven les tasques d'extinció de l'incendi. Tots els habitatges del bloc afectat van ser desallotjats a causa de la manca de subministraments i a falta de que una inspecció definitiva determini si l'edifici ha patit danys estructurals.

Emergència social

L'Ajuntament de Barcelona va activar el Servei d'Emergències i Urgències Socials per atendre les persones afectades. Un total de 22 persones de sis nuclis familiars van acceptar l'allotjament alternatiu ofert per l'Ajuntament de Barcelona. Fins al lloc del succés es van desplaçar 15 dotacions de Bombers, 14 del Sistema d'Emergències Mèdiques i diversos efectius de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

El regidor de Sarrià-Sant Gervasi de l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Mòdol, va confirmar que l'incendi havia quedat extingit. Mòdol va apuntar que l'edifici va ser totalment desallotjat perquè ha quedat malmesa part de l'estructura. «Els veïns no podran retornar a l'edifici i hauran de ser reallotjats. Els serveis d'emergència treballen per ajudar aquesta gent», va afirmar Mòdol. El regidor va lamentar el mort que hi va haver en l'incendi, a més del ferit molt greu i els ferits lleus.

Mòdol va apuntar que «es desconeixen encara les causes exactes» de l'incendi i tampoc va voler avançar dades sobre el mort, els ferits o els desallotjats. El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi sí que va assenyalar que l'edifici haurà de ser rehabilitat.

Els Bombers van informar que es va tractar «d'un foc molt desenvolupat i amb una gran temperatura», que va dificultar les tasques d'extinció dels bombers i l'accés a la zona on eren els veïns confinats.