El vicesecretari de Política Autonòmica i Local del PP, Javier Arenas, va apel·lar ahir al congrés de Nuevas Generaciones de Sevilla un acord entre el seu partit, el PSOE i Ciutadans per aconseguir un govern conjunt a Catalunya, acord que segons ell, s'hauria de fer «abans o després de les eleccions».

Arenas espera «més generositat que mai» entre els partits perquè hi hagi a Catalunya un govern que respecti la «llei, la Constitució i l'Estatut». Pel vicesecretari, aquest pacte ha d'aconseguir que «es recuperi la consciència, es reconstrueixi l'economia i es restauri la llei i el compliment d'aquesta», va dir ahir durant el seu discurs davant els joves militants del PP. Arenas ha parlat sobre Puigdemont i ha sostingut que «l'Estat de dret no es fuga, es queda aquí, perquè és la garantia de tots els espanyols». Sobre la definició de «presos polítics» va emfatitzar que «no és el mateix defensar idees que saltar-se les lleis».

La situació -va prosseguir Arenas- s'ha produït perquè «fa 20 va haver qui era socialista i es va convertir en nacionalista, i va haver qui era catalanista moderat i es va convertir en nacionalista i d'aquests vents han arribat aquestes tempestats», va al·legar sobre el govern del PdeCat.

Partidari de defensar «la democràcia de la concòrdia davant de l'odi», el vicesecretari va relatar que el que és «progressista és la unitat i l'antic és voler destrossar Espanya». «Un món sense respecte com practiquen els extremistes», ha dit Arenas.