L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que l'acompanyen a Brussel·les compareixeran per primera vegada davant el jutge que decidirà sobre la seva extradició a Espanya "la setmana vinent", segons han informat fonts de la Fiscalia belga. La vista serà el 17 de novembre, i començarà a les 2 del migdia.

Seran citats per declarar davant la Cambra del Consell, el tribunal de primera instància que haurà de decidir sobre el "fons" de les ordres europees de detenció i lliurament emeses contra aquestes cinc persones per l'Audiència Nacional.

Un cop s'hagi pres una decisió, la fiscalia emetrà un comunicat per informar-ne. Llavors, s'obren encara dues opcions més d'apel·lació, la primera al tribunal d'acusació i la segona al de cassació. En total, el procés es pot allargar fins a 60 dies, o 90, si es justifica que hi ha "circumstàncies excepcionals".

Aquest diumenge un jutge d'instrucció va examinar la "forma" de la petició de les autoritats espanyoles per confirmar que s'ajustava al dret i va decretar "llibertat amb mesures cautelars" per Puigdemont i els seus exconsellers mentre es resol el cas.