Vuit membres més del consell ciutadà de Podem Catalunya, compost per 25 persones, han dimitit avui seguint el camí que ahir va obrir el ja exsecretari general del partit, Albano-Dante Fachin, "en protesta pel tracte dispensat" per la direcció estatal de Pablo Iglesias a Fachin.

En un comunicat, aquestes vuit persones denuncien "el menyspreu" a les decisions preses per Podem Catalunya i afirmen que la consulta impulsada per la direcció estatal en què els inscrits de Podem han de decidir si la formació va en coalició amb Catalunya en Comú no té "garanties democràtiques".

Els dimitits són l'exdiputada de Catalunya Sí que es pot i secretària d'Economia, Àngels Martínez Castells; la secretària de Municipalisme, Laura Haba Jiménez; el responsable de Comunicació, Alberto Quiñones; el responsable de Sanitat, Paulino Gracia, i la secretària d'organització provincial de Tarragona, Susana Rodríguez.

També han dimitit el responsable d'Educació, J. Vicent Pruñonosa; el responsable de Municipalisme, Pablo Daglio; i el membre del Consell Ciutadà Català Mireia Palau.