Un portaveu de la família de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias va admetre la possibilitat de l'existència fa temps d'un trust en un paradís fiscal que haurien obert els pares del polític, encara que va assegurar que desconeixien la seva existència i que mai s'han beneficiat dels seus fons. El portaveu familiar, que és advocat, també va afirmar que ni Trias ni els seus germans s'han beneficiat mai dels eventuals fons del trust, la documentació dels quals apareix en els anomenats «Papers del Paradís» i l'existència dels quals asseguren que desconeixien fins ara.

Els noms de Juan Trias Bertran, de la seva dona Maria Vidal de Llobatera (pares de Xavier Trias), dels seus 12 fills i d'un net apareixen en els documents sobre paradisos fiscals difosos pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ) i coneguts com a «Papers del Paradís».

El portaveu familiar va explicar que, després de difondre's la notícia, va parlar amb els set membres de la família Trias que apareixen en aquests documents i encara estan vius, i tots coincideixen que desconeixen si va existir un «trust familiar» a les Illes Verges Britàniques del qual fossin beneficiaris, i que, si així va ser, «mai» n'han rebut «ni un euro».

També va explicar que han tingut accés als documents gràcies a La Sexta i que, posats en contacte amb el bufet Appleby, aquest s'ha mostrat reticent a facilitar-los cap mena d'informació, ni tan sols a certificar la veracitat d'uns documents que li han estat robats. Tot i això, els germans de Trias creuen que el seu pare podria haver creat un trust fa anys.