El geògraf olotí Llorenç Planagumà serà el cap de llista de Catalunya en Comú-Podem per Girona en les eleccions del 21 de desembre al Parlament. La coalició, formada per ICV, EUiA, Podem, Catalunya en Comú i Barcelona en Comú ha aprovat avui les llistes en una assemblea que s'ha celebrat a Sant Adrià de Besòs.

Els noms que formaran les llistes han sorgit de les propostes territorials que han fet els comuns, d'entre els diferents partits de la coalició. A la demarcació de Girona, d'entre tots els noms, n'hi ha varis que han destacat, però el de Planagumà és el que ha generat més consens i que, per tant, liderarà la candidatura.

Planagumà hauria obtingut suports tant des d'ICV com de Podem i, a més, va participar en el naixement dels comuns a Girona.

Com a número dos, hi haurà Eugènia Pascual, que el 2015 va ser candidata d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Girona. Com a tres, Inma Montrey, de l'entorn de Podem.

En l'àmbit professional, Planagumà és expert en participació i mediació científica, com en geologia, vulcanisme, sostenibilitat i educació ambiental. Treballa com a coordinador del Centre per a la Sostenibilitat Territorial (CST) i col·labora com a expert assessor al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. A més, va liderar les mobilitzacions contra el fracking a Catalunya, entre altres.

En l'àmbit polític, s'ha presentat en diferents ocasions a Olot. El 2007 va ser el número dos d'Alternativa per la Garrotxa (APG)-ICV, que va obtenir un regidor. El 2009 va entrar a l'Ajuntament en substitució de Margarida Verdaguer, que va renunciar per motius personals, i va ser regidor d'habitatge i participació quan governaven amb el PSC. La coalició APG i ICV es va trencar en un divorci amistós i el 2011 Planagumà va ser el número 1 d'ICV, tot i que no van obtenir representant. El 2015 s'havia distanciat de la primera línia política i va ser el 20è a la llista.