Uns 300 agents de sis unitats d'elit de la Policia Nacional la Guàrdia Civil estaven a punt per assaltar el Parlament per terra, aire i el subsòl amb l'objectiu de detenir el president de la Generalitat Carles Puigdemont en la compareixença del passat 10 d'octubre, en què va deixar en suspens la declaració d'independència i va oferir diàleg al govern espanyol.

Així ho explica en un reportatge la revista 'Interviu', que també afegeix que era el pla menys desitjat pel govern espanyol. Un grup d'agents -el més nombrós (250)- hagués entrat al Parc de la Ciutadella i hauria fet fora els manifestants en cas de tenir previst acampar allà i que el president i el seu Govern s'haguessin atrinxerat al Parlament; una altra part (15) a través de les clavegueres -de fet, la revista apunta que ja en tenien els plànols- i un darrer grup en helicòpter i descendint per una escala fins a la part superior del Parlament.

A més, segons publica 'Interviu', els efectius dels Mossos d'Esquadra de la Brigada Mòbil (BRIMO) i de Recursos Operatius (ARRO) van rebre "advertències molt clares" perquè deixessin passar la policia espanyola i la Guàrdia Civil en cas que necessitin accedir al Parlament.