Els Mossos d'Esquadra van detenir un home relacionat amb diversos robatoris amb violència a establiments comercials de telefonia mòbil de Barcelona, que estava de permís penitenciari d'un internament per la seva implicació el 2010 en robatoris amb violència i intimidació a botigues.

L'arrestat, que no havia tornat a la presó després d'un permís penitenciari, va ser relacionat a finals d'agost amb un robatori violent en una botiga de telefonia, de la qual es va emportar terminals mòbils de gamma alta i els diners de la caixa, amenaçant els dependents i fent-los entrar en el magatzem de la botiga.

Dies després es va tornar a produir un altre robatori violent de característiques similars en una altra botiga de telefonia i els investigadors van determinar que el lladre era la mateixa persona, amb la qual cosa es va intensificar el dispositiu de recerca d'aquest individu.

A finals d'octubre, dues persones amb cascos i ganivets de cuina van cometre un nou robatori en una altra botiga de telefonia i es van emportar els diners de la caixa, així com telèfons mòbils i altres productes tecnològics de venda a l'establiment, concloent els investigadors que la persona que estaven buscant també havia comès aquest robatori. El dia 31 d'octubre va haver-hi un nou robatori en una botiga que ja havia estat atracada al setembre i els dependents de la qual van assegurar que un dels autors era la mateixa persona que l'havia atracat llavors. Les investigacions van prosseguir i, finalment, es va detenir una persona evadida de la justícia, que a la motxilla portava dos ganivets.