13 de novembre de 2017
13.11.2017

Junts per Catalunya, la marca electoral de Puigdemont i el PDeCAT per al 21D

Pascal i Bonvehí treballen per ultimar els integrants d'aquesta «llista del president»

13.11.2017 | 18:46
Carles Puigdemont.

Junts per Catalunya (JUNTSxCAT) és el nom escollit per a la candidatura promoguda pel PDeCAT i encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El nom de la candidatura no inclou doncs la denominació de PDeCAT, malgrat que el partit és el promotor de la iniciativa que liderarà Puigdemont.

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, treballen aquests dies per ultimar amb Puigdemont els integrants d'aquesta "llista del president".

La voluntat és portar una proposta el més definida possible al consell nacional del PDeCAT previst per a dimecres a la tarda, encara que el termini per presentar la candidatura expira divendres que ve.

La llista, de la qual no formarà part Pascal, té vocació de ser àmplia i transversal, pel que es preveu que inclogui els consellers demòcrates a Bèlgica i a la presó, alcaldes, representants d'entitats municipalistes com Neus Lloveras (AMI) i Miquel Buch (ACM), algun dirigent del PDeCAT i personalitats externes a la formació, sense descartar la possibilitat de sumar el president de l'ANC, Jordi Sànchez, també privat de llibertat.

L'origen de JxCat

Cal recordar que Junts per Catalunya va ser una de les propostes que es van votar en el congrés fundacional del PDeCAT. El nom va arribar a la final, on es va imposar finalment la fórmula de Partit Demòcrata Català. Aleshores el nom ja agradava a Puigdemont i Mas, ja que els dos dirigents van votar que Junts per Catalunya fos la denominació del nou partit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook