El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, respecta la decisió que ha pres el jutge belga en relació al president Carles Puigdemont.

"Des del partit Popular sempre hem estat escrupolosos en aquest aspecte, ens agradin o no les decisions dels tribunals", ha comentat. Millo no ha entrat a valorar el fet que Puigdemont sigui cap de llista i ha cridat a "votar de forma massiva" el 21-D per "superar "l'herència de divisió" que, segons el delegat del govern espanyol, ha deixat els dos anys de legislatura de Junts Pel Sí.

Millo també ha destacat que moltes forces independentistes, que van assegurar que no anirien a cap comicis per escollir un govern autonòmic, hagin decidit presentar-se. "Aquest és un fet que s'ha de valorar i tenir en compte, perquè accepten que són eleccions autonòmiques", ha afegit.

Figueres ha estat el lloc escollit pel PP gironí per presentar la llista electoral de cara al 21-D. A l'acte hi ha assistit el president de la formació en aquesta demarcació i delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que ha fet una crida a votar de forma "massiva" el proper 21 de desembre. "Són unes eleccions amb totes les garanties i ningú no podrà dir que el seu vot no està representat", ha reblat.

Un Millo que ha volgut mostrar el seu respecte per la decisió del jutge belga d'ajornar la possible extradició de Carles Puigdemont i els consellers que estan amb ell fins el proper 4 de desembre, just a l'inici de la campanya electoral. "Tan de bo tots els partits mostressin el mateix respecte que nosaltres per les resolucions judicials", ha apuntat.

En aquest sentit, Millo no ha fet referència a la llista encapçalada per Puigdemont, però sí que s'ha mostrat satisfet que els partits independentistes es presentin a unes eleccions autonòmiques, "malgrat que havien advertit que no ho farien".

El delegat del govern espanyol ha lamentat els dos anys de gestió de Junts pel Sí que, a criteri seu, han servit només per generar una "herència de divisió". En aquest sentit, Millo considera que la millor manera per superar aquesta etapa és votar pels partits constitucionalistes per formar una alternativa que no sigui independentista a Catalunya.