El president de Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha afirmat en una entrevista que publicava ahir El País que els líders catalans «no poden subestimar l'ampli suport» a Mariano Rajoy a tot Europa: «S'equivocarien completament si ho fessin». A l'entrevista, Juncker també deia que actualment Catalunya és una «enorme preocupació» per a la UE, considerant que la situació «és un desastre». A més, afegia que el 21-D seria l'oportunitat per a «restablir la normalitat» a Catalunya.

Finalment, el president de la Comissió Europea també va explicar que donen suport a la posició del Govern espanyol perquè: «La UE està basada en un imperi de la llei i el que han fet els catalans és tot el contrari: violar la llei».

El president cessat de la Generalitat, Carles Puigdemont, va respondre Juncker amb un tuit des de Brussel·les, recordant-li que el suport de Rajoy a Catalunya és del «8,5% dels vots» (referint-se als resultats de les eleccions de 2015). A més, Puigdemont també va preguntar-se si Juncker té «alguna consideració» pels vots i les opinions dels catalans.