Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts un home de 39 anys, de nacionalitat portuguesa, per conduir amb una taxa d'1,60 mg/l, més de deu vegades superior a la permesa a l'AP-7, al seu pas per Torredembarra, segons ha informat la policia catalana. L'home portava un camió de 40 tones carregat i, segons va explicar ell mateix, feia 30 hores que no dormia.

En menys de cinc minuts, quatre conductors van alertar al 112 que el camioner feia ziga-zagues per l'autopista, en direcció sud, i fins i tot en algun moment va arribar a tocar la tanca de seguretat. El camió va continuar circulant fins que va entrar a l’àrea de servei situada a Altafulla. Allà els mossos van observar com el camioner intentava sense èxit estacionar el vehicle malgrat que el pàrquing de camions era pràcticament buit en aquell moment.

Els mossos el van identificar i van fer-li la prova d’alcoholèmia. El resultat parcial de l’etilòmetre va ser d’1,60 mg/l, una taxa més de 10 cops la permesa per a conductors professionals que és de 0,15mg/l. Segons els Mossos, es tracta d'un resultat parcial ja que el camioner no va fer ús correcte de l’aparell mediador i va interrompre en diverses ocasions la prova. Quan els agents li van ordenar que la repetís, s’hi va negar.

Els mossos van immobilitzar el camió, un vehicle de 40 tones carregat, i van detenir el conductor qui ahir va passar a disposició judicial a Tarragona.