Les acusacions i les defenses dels quatre joves acusats de cremar una cafeteria Starbucks prop de la plaça Catalunya de Barcelona en la vaga general del març del 2012 van acordar ahir penes molt inferiors a les inicialment demanades, que pujaven a sis anys de presó i 78.000 euros en indemnitzacions. Finalment, la fiscalia, la Generalitat i l'Advocacia de l'Estat han rebaixat les seves peticions i els quatre joves hauran de pagar un total de 13.300 euros en total entre indemnitzacions i multes pels delictes de desordres públics i danys.

Cap a les 18.40 hores, hi havia molts incidents a l'entorn de la plaça Catalunya, amb desperfectes en molts establiments comercials. Els empleats de la cafeteria van tancar-la a causa de les «hostilitats» dels manifestants. Un grup d'encaputxats van trencar els vidres de la façana llençant objectes contundents, puntades de peu i cops, entre els quals es trobava un dels acusats.

Dos més van formar part del grup que va prendre foc a l'interior del local amb líquid inflamable i papers encesos. Aquests dos també van ser identificats en incidents similars al matí, casos que també van arribar als jutjats. El quart acusat només hauria donat una puntada de peu al vidre, mentre que un cinquè acusat va morir fa uns mesos.Els bombers van haver d'apagar el foc per evitar danys majors als pisos de sobre i als edificis del costat.