Els Mossos d'Esquadra han detingut avui dues persones per enaltiment del terrorisme gihadista en una operació desenvolupada a Sant Pere de Ribes, al sud de la província de Barcelona.

Així ho ha confirmat el Ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a través de Twitter: "Dos detinguts per enaltiment de Daesh en una operació dels Mossos contra el terrorisme gihadista a Barcelona".

Els Mossos han iniciat l'operació policial que ha culminat amb aquestes detencions cap a les quatre de la matinada i en l'operatiu participen agents de diverses unitats especialitzades, com el Grup Especial d'Intervenció (GEI), la Canina, els TEDAX i la Brigada Mòbil (Brimo).

Un dels domicilis on han entrat els Mossos és al carrer Jaume Balmes de Sant Pere de Ribes, d'on els agents han tret aquest matí una persona detinguda. També s'hauria registrat un vehicle relacionat amb la cèl·lula gihadista.

Segons han informat els Mossos, l'operació en marxa és fruit d'una investigació desenvolupada els últims mesos.

La Policia de la Generalitat va detectar en les xarxes socials alguns administradors de perfils que, de forma coordinada, enaltien i justificaven accions de grups terroristes, i també incitaven a cometre accions de terrorisme.