L'Audiència de Lleida va desestimar el recurs presentat per la defensa del pare de Nadia Nerea, Fernando Blanco, en què es demanava l'aixecament de la presó preventiva. Considera que la mesura cautelar és «improcedent» i «desproporcionada» i per aquest motiu sol·licita la seva llibertat.

La sala va decidir però mantenir la presó provisional en considerar que no s'al·lega en aquest recurs res nou respecte a les altres resolucions i, en canvi, segueixen estant sobre la taula els mateixos indicis inculpatoris que apunten que l'acusat va cometre presumptament un delicte d'estafa agreujada. Segons aquests indicis, recull la interlocutòria, l'investigat hauria fet servir l'associació Nadia Nerea per, pel seu benefici propi i aprofitant la malaltia de la seva filla menor, recaptar grans quantitats de diners a través de donacions de tercers que creien que els diners es destinarien al tractament de la nena.

Temps transcorregut

La defensa de Blanco impugna la presó provisional basant-se en el temps que ha transcorregut des que el jutge va adoptar aquesta mesura i perquè no existeix, segons l'acusat, el delicte d'estafa denunciat, ja que assegura que els fons recaptats van ser per finançar els costos «enormes» del tractament de la greu malaltia de la seva filla. Considera també que no existeixen raons perquè segueixi a la presó de manera provisional ja que no hi ha risc de destrucció de proves, ni risc de fuga perquè la seva família viu a Espanya, ni risc de reincidència, ja que no té antecedents penals. L'Audiència però no ho veu així. Precisament per la gravetat dels fets i les conseqüències que se'n poden derivar, la Sala segueix considerant que existeix risc de fuga.