Les vendes en les grans superfícies de Catalunya es van reduir un 11,6% l'octubre passat en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, Idescat.

La caiguda de les vendes en les grans superfícies va ser especialment intensa en els productes no alimentaris (-15,5%), mentre que els productes d'alimentació es van veure afectats per una reducció del 6,3%.

En relació amb el mes anterior, les vendes en aquesta tipologia de comerços van retrocedir un 8,4% i també en aquest cas els productes no alimentaris van registrar una caiguda més gran (-10,3%), mentre que l'alimentació va caure un 6,1%. En un comunicat, l'Idescat assegura que la variació acumulada de l'índex de vendes en les grans superfícies és del -0,8% en relació amb el mateix període de l'any anterior.

Per altra banda, la sortida d'empreses de Catalunya es va situar al novembre en 894 (42 al dia), un 55% menys que a l'octubre, mes en el qual va arribar a 1.982 (94 diàries), segons dades del Col·legi de Registradors d'Espanya.