Esquerra Republicana de Catalunya ha fet una primera reacció a la xarxa sobre la decisió del Tribunal Suprem de mantenir la presó provisional dels fins ara vicepresident, Oriol Junqueras, conseller d´Interior, Joaquim Forn, i els líders de l´ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Tot i que a les 13:00 hores està previst que la secretària general, Marta Rovira, faci declaracions públiques, el partit ha considerat en una piulada a Twitter que "l'Estat espanyol comet una nova injustícia" amb la seva decisió, i demana la llibertat per a tots quatre. "Us volem a casa, un volem lliures", escriuen. A més, celebren l´alliberament de Raül Romeva, Dolors Bassa, Carles Mundó, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Josep Rull. "Bentornats", han publicat a la piulada.

Les joventuts dels republicans, les JERC, també han piulat per dir que la decisió demostra que "continua la repressió a l'Estat espanyol", i afegeixen que "el 21-D s´ha de triar: repressió o república". Dos dels membres de la candidatura d´ERC per a aquestes eleccions també han estat ràpids a la xarxa reaccionant.

Ernest Maragall diu que "el TS confirma la ignomínia i elimina l´últim vestigi de normalitat democràtica" i es pregunta si el 21-D hi haurà "un estat d´excepció de fet". "Aixequem-nos per la República", sentencia.

Per la seva part, Chakir el Homrani mostra "tota la solidaritat i tot el compromís amb Junqueras, Cuixart, Sánchez i Forn", i afirma que "tot plegat té un nivell d'indecència incomprensible". "L'única resposta possible és guanyar el 21-D. Com diu l'Oriol ´Sols el poble pot salvar el poble´", conclou.