Els alcaldes de la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) van subratllar ahir, en plena pugna amb ERC pel vot sobiranista, que la victòria de la seva llista el 21D seria el que permetria a l'expresident català Carles Puigdemont tornar a Catalunya i ser «restituït» en el càrrec.

Els alcaldes i candidats de JxCat van participar ahir en un acte a la Garriga, en què va aparèixer per sorpresa l'exconsellera de Governació Meritxell Borràs -que no és candidata-, després de la seva sortida d'Alcalá Meco (Madrid) dilluns passat.

En els seus discursos, els diferents alcaldes van dedicar paraules d'agraïment i reconeixement a Borràs, i van remarcar que la candidatura de JxCat ha d'obtenir una victòria el 21D per poder «restituir» Puigdemont, cessat pel Govern en aplicació de l'article 155 de la Constitució.

L'expresident català i número u de la llista també va intervenir a través d'un concís vídeo gravat a Brussel·les, amb el qual va animar els alcaldes a «recuperar la normalitat arrencada amb el 155» i va reconèixer el paper dels regidors en «l'arrelament» territorial del projecte sobiranista.

Acte per sorpresa

La consellera destituïda Meritxell Borràs va reaparèixer en campanya i per sorpresa.

Molt emocionada, Borràs va rebre el suport de diversos alcaldes i representants del món local afí al PDeCAT i a la candidatura que encapçala Carles Puigdemont. En la seva intervenció, la consellera va demanar que la ciutadania «no defalleixi» fins que s'alliberin la resta de «presos polítics»: Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A més, Borràs -que no concorre com a candidata a la llista de JxCat a les eleccions del 21-D- va agrair «l'escalf» rebut des de la presó.