10 de desembre de 2017
10.12.2017

La borrasca 'Ana' arriba amb fortes ratxes de vent de més de 90 km/h i onades de 2,5 metres

La Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Ventcat davant la previsió de fortes ventades - Les ratxes intenses afectaran el litoral de Girona i Barcelona i el Pirineu, especialment la Val d'Aran

10.12.2017 | 20:45
La borrasca 'Ana' arriba amb fortes ratxes de vent de més de 90 km/h i onades de 2,5 metres

La borrasca 'Ana' arribarà a Catalunya amb menys virulència que a la costa cantàbrica però sí que deixarà ratxes de vent de més de 90 km/h arreu del territori i onades de 2,5 metres (maregassa) al litoral. Protecció Civil ha activat aquest diumenge a la tarda l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per fortes ventades sobretot a partir d'aquest diumenge a la nit i fins dilluns al migdia.

Les ratxes intenses afectaran sobretot el litoral de Girona i Barcelona, on es preveuen incidències dilluns al matí. I el vent, que bufarà de component sud-oest, també serà molt fort al Pirineu, sobretot a la Val d'Aran, i a les comarques d'interior de la demarcació de Girona.

S'ha activat també la prealerta del Procicat per la previsió de mala mar al litoral, especialment a la meitat nord, on les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa), a causa del fort vent de component sud.

Precaució en els desplaçaments i en les activitats a l'aire lliure 

Davant l'episodi de forts vents previst a partir d'aquest diumenge a la nit, Protecció Civil ha demanat "precaució en els desplaçaments tant de matinada com a primera hora del matí per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals a la xarxa viària i ferroviària".

També ha reclamat "extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure tant a l'entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres". "En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent", ha destacat a través d'un comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook