La ministra de Defensa i dirigent del PP, María Dolores de Cospedal, va titllar ahir de «boig» el president destituït Carles Puigdemont per plantejar la possibilitat d'un referèndum sobre la permanència a la UE, i va avisar ahir que el PP no permetrà que es «robi» als catalans el seu dret a ser europeus.

En un acte de partit a Calafell (Baix Penedès) per donar suport al cap de llista en aquesta província el 21-D, Alejandro Fernández, la dirigent del PP va reivindicar una «Catalunya forta i integrada en una Espanya molt compromesa amb Europa».

«Malgrat que tenim un boig a Brussel·les que es dedica a dir que vol fer un referèndum ara per treure'ns de la UE, malgrat això, el PP defensarà el dret de tots els catalans a ser espanyols i europeus», va remarcar Cospedal.

La ministra va contraposar el projecte del PP, que és el de la «convivència» amb la «Catalunya de l'odi i del rancor dels separatistes», que «no té futur», va dir. Encara que Cospedal va deixar clar que vol que guanyin les eleccions els partits constitucionalistes, va presentar el PP com l'«únic valor segur» en aquests comicis. «No som dels que ens apropem al sol que més escalfa ni estem en l'equidistància», va proclamar Cospedal en un intent de marcar distàncies amb Ciutadans i amb els socialistes. Una quinzena de persones van rebre Cospedal amb crits de «Llibertat, presos polítics» en arribar al lloc de l'acte.