El vicepresident mundial del Grup Volkswagen i president del consell d'administració de SEAT, Francisco Javier García Sanz, va insistir ahir en el fet que la companyia està «molt contenta» d'estar a Barcelona i que no veu motius per canviar aquesta situació.

García Sanz es va referir a la crisi política a Catalunya en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, en el qual va recordar que Seat, filial del grup Volkswagen, té unes arrels fortes a Catalunya -la seva planta està a Martorell (Baix Llobregat)- i que «no veu raó» per canviar això. Preguntat pel futur de Seat a Catalunya, va explicar que són empresaris i que tenen una «responsabilitat davant els treballadors i davant la societat».

En aquest sentit, va assenyalar que els agrada un «entorn jurídic estable que permeti prendre decisions a llarg termini» i va assegurar que estan «molt contents de ser a Barcelona». En referència a les noves tecnologies, el vicepresident mundial del Grup Volkswagen va fer també èmfasi en el fet que «és obligatori» pujar a aquest tren si es vol «estar a l'avantguarda» i es va mostrar convençut que Espanya és un país atractiu per a la innovació.

Per a això, el directiu del Grup Volkswagen va comentar que «cal ajudar a reconvertir els treballadors», a l'hora que va argumentar que «els anys vinents es crearan 1.250.000 llocs de treball que a dia d'avui no existeixen». Segons García Sanz «la digitalització ajuda al creixement de l'economia i a la reducció de costos».

En l'esmorzar també hi havia el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, qui va assenyalar que el sector de l'automoció és un exemple de la reindustrialització i digitalització de l'economia espanyola, a l'hora que va destacar que és un «sector competitiu que ha anat en paral·lel a l'economia espanyola».

D'altra banda, García Sanz va dir que «les ciutats estan congestionades i hem de trobar solucions intel·ligents».