El president del PPC i candidat el 21-D, Xavier Garcia Albiol, ha reconegut que després dels resultats electorals el més "fàcil i còmode" seria dimitir. Considera, però, que "més enllà de la comoditat personal" ha de "donar la cara" pel partit ja que, si fa un pas enrere, afirma que el PPC quedaria en una "situació delicada". "Amb tres diputats correspon que tots aportem la solució", ha manifestat.

Més enllà de si continua al capdavant del PPC o no, Abiol apunta que cal fer un "replantejament molt profund" de l'estratègia del partit però amb "serenitat, responsabilitat i generositat". El líder del PPC subratlla que hi ha hagut un "transvasament espectacular" de vots del PPC al Cs, que ha tret rèdit de la crida al "vot útil".

Són valoracions que ha fet a l'entrada de la reunió del comitè executiu nacional convocat a Gènova -sota la direcció de Mariano Rajoy- per analitzar resultats.

En una piulada aquest matí, Albiol anava més enllà i acusat Cs d'haver-se "entossudit" en "enfonsar el PP" per guanyar, enlloc de sumar dins del bloc constitucionalista.