25 de desembre de 2017
25.12.2017

Cuixart demana des de la presó «actuar amb més generositat i sentit d'estat que mai»

27.12.2017 | 00:11

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va explicar als Catalans en una carta signada el dia 21 que després de els eleccions del 21-D «la majoria aclaparadora del sobiranisme demana actuar amb més generositat i sentit d'estat que mai».

En una carta escrita des de la presó de Soto del Real i que va publicar aquest diumenge el diari La Vanguardia, Cuixart mostrava la seva satisfacció pels resultats: «Cada cop que se'ns convoca, ni que sigui en unes circumstàncies del tot il·legítimes, el poble de Catalunya no falla mai».

El president d'Òmnium Cultural demana a la carta «estar units en la diversitat i no defallir en els grans consensos de país» i, en aquest sentit, es refereix sobretot al «model d'escola catalana», la democràcia i la cultura.

Català, llengua d'acollida

Cuixart remarcava aquesta idea de diversitat recordant que aquest 2018 es complirà el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra. A més, recordava que el català ha estat la llengua d'acollida de milers de catalans vinguts d'arreu: «Aquí no s'ha demanat mai cap renúncia, sinó tot el contrari, tota suma enriqueix, ens fa més lliures».

El president d'Òmnium Cultural acaba la carta recordant els «temps durs que estan vivint els empresonats i les seves famílies, especialment aquests dies de Nadal», però tot i així envia un missatge d'esperança per «superar aquesta adversitat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema