Una altra de les empreses que ha decidit traslladar la seva seu fora de Catalunya és Soler & Palau Ventilation Grup. Una companyia nascuda a Ripoll el 1951 que acaba de renunciar a la seva seu social de la Diagonal barcelonina per establir-la al municipi madrileny de Pinto.

S&P és un dels principals conglomerats industrials del sector. Posseix una gran quantitat de fàbriques i filials en els cinc continents, amb presència a més de 90 països. L'empresa s'ha consolidat com un dels grups líders en l'àmbit mundial en el camp de la ventilació i ha desenvolupat una gamma de productes amb més de 10.000 referències, adequada a totes les necessitats del mercat.

La seva plantilla mundial és de 3.600 persones i les seves vendes anuals depassen els 500 milions d'euros.

Encapçalada per Josep Palau Mallol, fa pocs dies també es va escapolir la seu social de la seva matriu Sis PM, per ubicar-se, també, a Pinto.

L'aparició de Soler&Palau a la dècada dels 50 va suposar una alenada de frescor al Ripollès: una nova generació posava les primeres peces del futur i renovava les velles pràctiques tecnològiques i laborals.

Actualment, Soler & Palau Ventilation Group posseeix una factoria a Ripoll, així com a Sils, Torelló i Madrid. També en té a França, Anglaterra, Noruega, Mèxic, Brasil, EUA, Xina (Xangai i Guangzhou), Singapur, Tailàndia, Malàisia, i Índia.