El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest dilluns a Brussel·les amb representants de l'ANC i Òmnium Cultural per avaluar la situació política arran dels resultats del 21-D, especialment davant del calendari parlamentari i la "necessitat" de retirar el 155 i "corregir" els seus efectes.

A més de Puigdemont, la reunió ha comptat amb la presència d'Albert Batet i Quim Torra, per JxCat, mentre que la delegació de l'ANC ha estat encapçalada pel vicepresident de l'entitat, Agustí Alcoberro. A la trobada, els polítics i les dues entitats sobiranistes han coincidit en què els independentistes van assolir una "victòria inequívoca" i han parlat de la seva voluntat d'aconseguir l'alliberament dels presos polítics i "facilitar el retorn dels exiliats amb seguretat i garanties".

Totes les parts de la reunió també han tractat les fites immediates del calendari parlamentari, com l'elecció de la presidència del Parlament i dels membres de la Mesa, on han coincidit que s'ha de "garantir la majoria independentista".