10 de gener de 2018
10.01.2018

Mundó renuncia a l'acta de diputat per motius personals i tornarà a exercir d'advocat

El republicà assegura que manté intacte el seu «compromís amb Esquerra Republicana» i que la decisió és compartida amb el partit

10.01.2018 | 00:27
L´exconseller Carles Mundó.

El diputat electe i conseller de Justícia cessat per l'Estat Carles Mundó va renunciar ahir a l'acta i al seu escó al Parlament, aconseguit a les darreres eleccions del 21-D en concórrer com a número cinc de la llista d'ERC per Barcelona. Mundó va assegurar que la decisió implica el seu retorn a l'advocacia que exercia abans d'aterrar a la vida política. Aquesta renúncia no implica, però, desvincular-se del seu partit, ERC, amb qui va afirmar que seguirà mantenint un ferm «compromís».

Mundó va emmarcar la decisió en un àmbit de motius estrictament «personals», i la seva renuncia provocarà que Gerard Gómez del Moral torni al Parlament com a diputat d'Esquerra Republicana.

Carles Mundó va formar part del Govern de Carles Puigdemont com a conseller de Justícia i, després de l'aplicació de l'article 155, va ser cessat per l'Estat i cridat a declarar davant l'Audiència Nacional, que va decretar el seu empresonament de forma preventiva a Estremera, compartint cel·la amb el líder del seu partit, Oriol Junqueras. Mundó, però, va formar part també del gruix de consellers que, després de tornar a declarar davant el Tribunal Suprem, va poder sortir de la presó sota fiança el passat 4 de desembre.

Després de participar activament a la campanya electoral del 21-D com a candidat per ERC i aconseguir la seva acta de diputat, ara anuncia que renuncia a l'escó i deixa pas a altres persones de la llista. «Després d'una etapa intensa en la política institucional, he decidit tornar a la vida professional, a exercir d'advocat, que és el que he fet sempre», va dir tot afegint que té previst «reincorporar-se properament» a aquesta activitat. «De fet, la política ha estat per a mi un parèntesi a la vida professional i el que tinc és només paraules d'agraïment per a totes les persones que han confiant en mi per a les tasques que he desenvolupat, així com també per a la ciutadania que ha confiat en mi. Continuaré amb un compromís absolut amb el país, com sempre, però ara des d'altres àmbits», va explicar en anunciar la seva renúncia a l'acta i a la vida parlamentària.

Mundó, però, no deixarà d'estar vinculat a ERC, i va assegurar que el partit coneix i respecta la seva determinació. «Aquesta és una decisió absolutament compartida amb ERC, a qui només puc agrair la confiança. El meu compromís continua sent amb ERC», va sentenciar.

Paraules que els republicans van corroborar agraint la «dedicació i el compromís amb el país, el Govern i el partit» del ja exconseller Carles Mundó. En un comunicat, ERC va dir que va comunicar la seva decisió personalment fa uns dies a la secretària general, Marta Rovira, i va celebrar «la seva disposició a seguir vinculat al partit, fet pel qual seguirà sent un actiu de primera magnitud».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook