Capellades ha viscut aquesta setmana una situació tan insòlita com commovedora. El destí ha volgut que els dos components d´un matrimoni d´avançada edat, que feia tota una vida que estaven junts, hagin mort pràcticament de forma simultània, amb només sis hores de diferència. Ell havia complert els 100 anys. Ella en tenia 94. La seva família els acomiadarà conjuntament avui en un funeral a l´església del poble.

El marit, Tomàs Pagès Fontgivell, era molt conegut a Capellades perquè durant 70 anys havia estat el metge del poble, per la qual cosa gaudia d´una alta popularitat. La seva esposa, Carmelita Bertran Munné, també era de Capellades de tota la vida.

Segons ha explicat la família a aquest diari, tots dos vivien plegats, fins fa poc, al seu domicili conjugal de Capellades. Actualment, però, no es trobaven junts, ja que ella estava ingressada a l´Hospital Comarcal d´Igualada, per complicacions de salut derivades de la seva avançada edat.

Tomàs Pagès va morir dimecres, a les 9 del vespre, quan es trobava a casa seva, després que la seva salut també s´hagués anat ressentint darrerament. En el moment de la mort, la seva esposa estava dormint a l´hospital i, segons la família, no va arribar a saber la notícia per boca de ningú. Sis hores després, a les 3 de la matinada, ella també va acabar morint, en el seu cas al llit del centre hospitalari. Casualitat o destí, el fet és que el cor de la Carmelita va deixar de bategar ben poques hores després que ho hagués deixat de fer el del seu marit, en Tomàs, després d´haver pogut compartir amb ell tota una vida plegats.

La família, sorpresa davant d´un fet tan inesperat, ha decidit fer un funeral conjunt pel matrimoni. El comiat de tots dos se celebrarà avui, a les 11 del matí, a l´església parroquial de Santa Maria de Capellades. Fins ahir, els dos difunts van ser habilitats en dues sales de vetlles del tanatori de Funerària Anoia.