15 de gener de 2018
15.01.2018

Millet condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó i Montull a set anys i sis mesos

Convergència i el seu extresorrer Daniel Osàcar condemnats per finançament irregular - Convergència haurà de tornar 6,6 milions d'euros

15.01.2018 | 14:28
Millet condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó i Montull a set anys i sis mesos

9 anys i 8 mesos de presó per a Fèlix Millet i 7 anys i mig per a Jordi Montull. Són les penes imposades als dos exmàxims responsables del Palau de la Música en la sentència del 'cas Palau' que l'Audiència de Barcelona ha notificat aquest dilluns. L'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osàcar ha estat condemnat a 4 anys i 5 mesos de presó, mentre que la formació política haurà de retornar 6,6 MEUR. L'exdirectora financera Gemma Montull ha estat condemnada a 4 anys i mig de presó, per sobre del que demanava la Fiscalia, mentre que l'exdirectora general Rosa Garicano i els dos dirigents de Ferrovial que estaven acusats, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, han quedat absolts. La sentència del 'cas Palau' conclou que Millet i els Montull van desviar 23 MEUR de la institució cultural.

La sentència, de 549 pàgines, ha estat dictada per la secció 10a de l'Audiència de Barcelona, integrada per la magistrada-presidenta Montserrat Comas, i els magistrats José Antonio Lagares i Julio Hernández. El judici del 'cas Palau' es va celebrar de l'1 de març al 16 de juny del 2017 en una cinquantena de sessions, però la instrucció del cas va començar el juliol del 2009 arran d'una querella de la Fiscalia. En total, 16 acusats van anar a judici. La sentència es pot recórrer davant del Suprem.

Segons recull la resolució judicial, Fèlix Millet i Jordi Montull, amb la "indispensable contribució" de Gemma Montull des del desembre del 2003, "van posar en pràctica una estratègia encaminada a disposar, il·lícitament, de nombrosos fons" de l'Associació Orfeó Català, la Fundació Palau de la Música i el Consorci del Palau, "per aplicar-los, ja sigui a despeses particulars d'ells o de les seves famílies, o a finalitats desconegudes, però en tot cas alienes per complet a les finalitats i interessos propis dels ens als que aquests fons pertanyien".

Jordi Montull i la seva filla Gemma Montull, acompanyats del seu advocat arribant a l'Audiència de Barcelona | Foto: ACN

El total de disposicions de fons en efectiu efectuades entre els anys 2000 i 2009 per ordre de Millet i Montull, amb càrrec als comptes bancaris de la Fundació i de l'Orfeó, ascendeixen a poc més de 23 MEUR. En el relat de fets provats es recull que, amb fons de la Fundació, l'Orfeó i el Consorci, Millet i Montull van fer front a importants despeses particulars, provocant-se un enriquiment injust. Entre aquestes despeses hi ha els enllaços matrimonials de les filles de Millet els anys 2000 i 2002, que van ascendir a 164.269,93 euros. Mentrestant, 648.021,85 euros es van destinar a l'abonament de viatges privats i més d'un milió d'euros a obres en habitatges particulars.

La sentència també inclou que Millet i Montull van abonar, irregularment, una quantitat mensual a determinades persones que feien unes col·laboracions amb les activitats del Palau de la Música no concretades, pagaments que ascendien a 719.758,45 euros. A més, un total de 778.428,85 es van destinar a pagar factures de viatges privats de Millet i Montull amb els seus familiars.

Un total de 3.741.898,82 euros van ser entregats a tercers en pagament d'adjudicacions d'obra pública en la que ells van mediar. Per aquest mediació, Millet i Montull van percebre comissions per un import total de 3.453.288,19 euros, que es van repartir al 80-20% i que van obtenir en la seva pràctica totalitat mitjançant el cobrament de xecs.

La quantitat de fons en efectiu que van sostreure dels comptes de la Fundació i de l'Associació entre el 2002 i el 2009 per aplicar-los a finalitats externes a Palau, integrant-los en el seu patrimoni o en el de tercers, puja a 14.366.555,46 euros. D'aquest import, Millet en va incorporar al seu patrimoni almenys 7 MEUR, mentre que Montull ho va fer com a mínim amb 1,3 MEUR. Es desconeix la destinació final de la resta de fons, que arriben a 6.026.966,85 euros, i en quina proporció van sortir del comptes de la Fundació i l'Associació. En tot cas, s'ha donat per acreditat que aquestes diners no es van destinar a nodrir els fons de cap de les entitats del Palau, ni als seus comptes de caixa ni al compliment de les finalitats socials pròpies de l'entitat cultural.

Comissions a CDC

La sentència també recull el sistema a través del qual Ferrovial aconseguia adjudicació d'obra pública pagant comissions a CDC mitjançant el Palau. Millet i Montull van mediar per a l'establiment, el manteniment i el funcionament d'un sistema pel qual Ferrovial obtenia l'adjudicació de determinats concursos i licitació d'obra pública mitjançant el pagament de comissions a CDC.

Daniel Osàcar arribant a l'Audiència de Barcelona | Foto: ACN

Segons afirma el tribunal, Millet i Montull van pactar amb l'extresorer de CDC Carles Torrent que Ferrovial entregaria diners a CDC a canvi que aquesta garantís l'adjudicació d'un determinat volum econòmic d'obra pública de forma anual. El tribunal no exclou la participació d'altres persones de la formació que no han pogut ser completament identificades o de qui la seva responsabilitat penal ha quedat declarada prescrita.

Millet i Montull van contribuir a la creació d'aquest entramat i posteriorment, juntament amb Gemma Montull, "al seu desenvolupament, perfeccionament i manteniment". "Aquests van posar a disposició dels directius de Ferrovial i membres de CDC tota l'estructura econòmica del Palau de la Música, perquè aquests poguessin ocultar el pagament i cobrament, respectivament, de les comissions, sota la forma de patrocini els primers i sota la de convenis de col·laboració i pagament de factures per serveis no prestats per al Palau els segons", recull la sentència.

Es considera provat que la comissió que Ferrovial i CDC van pactar que pagaria la constructora era del 4% de l'import total de les adjudicacions obtingudes i que aquesta quantitat es repartiria entre CDC per una banda i Millet i Montull per l'altra, en un percentatge de 2,5% per al partit i 1,5% per als dos exmàxims dirigents del Palau. Al seu temps, Millet i Montull es repartien el percentatge que els corresponia en un 80% per al primer i un 20% per al segon. Aquest "acord criminal" es va mantenir ininterrompudament des d'abans del 1999 al 2009, cessant arran de l'entrada dels Mossos d'Esquadra al Palau de la Música.

Les comissions il·lícites pactades pels dirigents de Ferrovial acusats, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, amb Millet, Montull i els extresorers de CDC Carles Torrent i Daniel Osàcar, amb destinació al partit, es feia arribar a la formació de forma emmascarada, servint-se d'una estructura jurídico-financera del Palau que Millet, Montull i Gemma Montull posaven a la seva disposició.

La sentència conclou que, des de principis del 1999 i fins al juliol del 2009, el total de comissions satisfetes per Ferrovial a CDC va ascendir almenys a 6.676.105,58 euros. I el total de comissions satisfetes per Ferrovial a Millet i Montull per la seva "mediació" va ser almenys de 3.505.895,37 euros.

Condemnes amb multes milionàries

Fèlix Millet ha estat condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó per delicte continuat de malversació i apropiació indeguda, en concurs amb falsificació en document mercantil comès per funcionari públic, delicte continuat de tràfic i un altre de falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i contra la Hisenda Pública. També se'l condemna a una multa total de 4,1 MEUR.

Per Jordi Montull, el tribunal li imposa una pena de set anys i sis mesos de presó per malversació de diners públics, en concurs amb falsedat en document mercantil comès per funcionari públic, falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i un delicte contra la Hisenda Pública. A més, se'l condemna a una multa de 2,9 MEUR.

A tots dos se'ls condemna a abonar solidàriament diverses quantitats de diners a diferents entitats del Palau de la Música per un import total de més de 23 MEUR.

A Gemma Montull se la condemna a quatre anys, sis mesos i 22 dies de presó per delicte continuat de malversació de diners públics i apropiació indeguda en concurs amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per funcionari públic i un delicte de falsedat comptable, tràfic d'influències i blanqueig de capitals. A més, se la condemna a una multa de 2,6 MEUR. També haurà d'abonar quantitats per valor de 1,5 MEUR a entitats del Palau de la Música solidàriament amb el seu pare i Fèlix Millet. En canvi, se l'ha absolt del delicte de frau fiscal.

Per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar la pena imposada és de quatre anys i cinc mesos de presó per tràfic d'influències, blanqueig de capitals en concurs amb un delicte de falsedat en document mercantil i falsedat comptable. A més, se li imposa una multa de 3,7 MEUR.

A més, el tribunal acorda el decomís dels guanys obtinguts per CDC, Millet i Montull en la comissió de tràfic d'influències. Aquestes quantitats ascendeixen, respectivament, a 6,6 MEUR, 2,8 MEUR i poc més de 700.00 euros. Aquestes quantitats hauran de ser lliurades per ells o fetes efectives sobre el seu patrimoni.

D'altra banda, els exassessors jurídics del Palau Raimon Bergós i Santiago Llopart han estat condemnat a dos anys de presó i una multa de 7.500 euros per un delicte de falsedat en document mercantil, i a un any i nou mesos de presó i una multa de 2.700 euros respectivament.

Els empresaris Miguel Giménez-Salinas i Juan Manuel Parra han estat condemnat a vuit mesos de presó i 900 euros de multa per falsedat en documenta mercantil comès per particular. Els també empresaris Pedro Luis Rodríguez, Vicente Muñoz i Juan Antonio Menchén han estat condemnats a un any i nou mesos de presó i una multa de 2.700 euros. Finalment, a Edmundo Quintana se l'ha condemnat a vuit mesos de presó i una multa de més de 274.000 euros, la meitat de l'import defraudat.

Quatre absolucions, tres per prescripció

La sentència també recull quatre absolucions, entre elles la de l'exdirectora general del Palau, Rosa Garicano, per qui la Fiscalia demanava 3,5 anys de presó. Els altres tres absolts són els dos dirigents de Ferrovial acusats, Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, i el publicista Marc Martí. L'absolució d'aquests tres es produeix perquè els fets dels que se'ls acusa han prescrit.

El tribunal també fa responsables civils directes a les dones Millet i Montull i una de les filles de Millet, com a "partícips a títol lucratiu", i de diverses societats.


Aquestes són les condemnes del Cas Palau fetes públiques aquest matí:

Fèlix Millet Tusell 

Nou anys i vuit mesos de presó pel delicte continuat de malversació i apropiació indeguda, en concurs medial amb un delicte continuat de falsificació en document mercantil comès per funcionari públic; delicte continuat de tràfic i
un delicte de falsedat comptable; delicte continuat de tràfic d´influències; delicte de blanqueig de capitals; i contra la Hisenda Pública ; havent-se aplicat les atenuants de confessió, disminució del dany i dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment. A més, se´l condemna a una multa total de 4.120.540,17€ (2.934.207,18€ per blanqueig de capitals i 1.186.332,99€ per delicte contra la Hisenda Pública).

També se´l condemna a abonar al Consorci del Palau de la Música Catalana, conjunta i solidàriament amb Jordi Montull, la quantitat total de 3.537.290´81 euros. I a abonar a la Fundació Privada Orfeó Català-Palau
de la Música Catalana, conjunta i solidàriament amb Jordi Montull, la quantitat de 6.294.063´44 euros.

Igualment, a abonar a l´Associació Orfeó Català, conjunta i solidàriament amb Jordi Montull, la quantitat total de 6.129714´01 euros. I a abonar a la dita entitat, conjunta i solidàriament també amb Jordi Montull, un màxim 
d´1.497.960´00 euros, per l´operació de compra-venda del local Sant Pere Mes Alt, havent-se de determinar en execució de sentencia la xifra definitiva indemnitzatòria a la vista de l´estat de compliment de l´acord extrajudicial
arribat entre BELFORT BAIX i l´ASSOCIACIÓ. 

Per altra part, se´l condemna a abonar a la Fundació Privada ORFEÓ CATALÀ-PALAU DE LA MÚSICA CATALANA o a l´ASSOCIACIÓ ORFEÓ CATALÀ, conjunta i solidàriament amb Jordi Montull, la total quantitat de
192.766´53 euros, per despeses de viatges particulars abonats amb fons d´aquelles, sense que s´hagi pogut concretar de quina de les dues, haventse de determinar en execució de sentencia la part que correspon a FUNDACIÓ i ASSOCIACIÓ, sobre la base dels documents justificatius de l´abonament que aquestes puguin presentar, en el seu defecte, en part 6 proporcional a la quantitat abonada per cadascuna respecte d´aquells viatges que s´hagin pogut determinar. 

I se´l condemna a abonar a la Fundació Privada ORFEÓ CATALÀ-PALAU DE LA MÚSICA CATALANA o a l´ASSOCIACIÓ ORFEÓ CATALÀ, conjunta i solidàriament amb Jordi Montull, la total quantitat de 6.026.866´85 euros, per les quantitats que es van fer pròpies mitjançant la presentació de xecs al portador o reintegraments en efectiu contra fons d´aquelles, sense que s´hagi pogut concretar de quina de les dues, havent-se de determinar en execució de sentencia la part que correspon a FUNDACIÓ i ASSOCIACIÓ, sobre la base dels documents justificatius de l´abonament que aquestes puguin presentar, en el seu defecte, en part proporcional a la quantitat total sostreta en metàl·lic dels seus comptes respectius, conforme a l´establert en els fets provats. 

També estableix la sentencia la condemna a pagar a Hisenda Pública, conjunta i solidàriament amb Jordi Montull, la quantitat total de 128.155´26 euros, més el interessos legals de diner incrementat en un 25% des de la data de l´exigibilitat de l´impost fins la data del seu complert pagament. I a abonar a la Hisenda Pública, conjunta i solidàriament amb Edmundo Quintana Giménez, la total quantitat de 549.749´31 euros, més l´interès legal de diner incrementat en un 25% des de la data de l´exigibilitat de l´impost fins la data del seu complert pagament.

Jordi Montull Bagur

Set anys i sis mesos de presó per malversació de diners públics, en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per funcionari públic i un delicte de falsedat comptable; tràfic d´influències; blanqueig de capitals i un delicte contra la Hisenda Pública, aplicant les atenuants de confessió, disminució del dany i dilació extraordinària i indeguda del procediment. A més, se´l condemna també a una multa de 2.998.284,81€ (2.934.207,18€ per blanqueig de capitals i 64.077,63€ per delicte contra la Hisenda Pública) També se´l condemna a abonar al Consorci del Palau de la Música Catalana, conjunta i solidàriament amb Félix Millet, en la total quantitat de 3.537.290´81 euros. I, a més, a abonar a la Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, conjunta i solidàriament amb Félix Millet, en la total quantitat de 6.294.063´44 euros.

Igualment, se´l condemna a abonar a l´Associació Orfeó Català, conjunta i solidàriament amb Félix Millet, en la total quantitat de 6.129714´01 euros. I a abonar a la citada entitat, conjunta i solidàriament també amb Fèlix Millet, un màxim de 1.497.960´00 euros, per l´operació de compra-venda del local Sant Pere Mes Alt, havent-se de determinar en execució de sentencia la xifra definitiva indemnitzatòria a la vista de l´estat de compliment de l´acord extrajudicial dut a terme entre BELFORT BAIX y la ASSOCIACIÓ. Per altra part, se´l condemna a abonar a la Fundació Privada ORFEÓ CATALÀ-PALAU DE LA MÚSICA CATALANA o a l´ ASSOCIACIÓ ORFEÓ CATALÀ, conjunta i solidàriament amb Fèlix Millet, la total quantitat de 192.766´53 euros, per despeses de viatges particulars abonats amb fons d´aquelles, sense que s´hagi pogut concretar de quina de les dues, haventse de determinar en execució de sentencia la part que correspon a FUNDACIÓ i ASSOCIACIÓ, sobre la base dels documents justificatius  d´abonament que aquestes puguin presentar, en el seu defecte, d´acord amb el pacte que ambdues poguessin arribar i, en el seu defecte, en part proporcional a la quantitat abonada per cadascuna respecte d´aquells viatges que s´hagin pogut determinar. 

I el Tribunal el condemna a abonar a la Fundació Privada ORFEÓ CATALÀ- PALAU DE LA MÚSICA CATALANA o a l´ASSOCIACIÓ ORFEÓ CATALÀ, conjunta i solidàriament amb Fèlix Millet, la total quantitat de 6.026.866´85 euros, per les quantitats que van fer pròpies mitjançant la presentació de xecs al portador o reintegraments en efectiu contra fons d´aquelles, sense que s´hagi pogut concretar de quina de les dues, haventse  de determinar en execució de sentencia la part que correspon a FUNDACIÓ i ASSOCIACIÓ, sobre la base dels documents justificatius de
l´abonament que aquestes puguin presentar, en el seu defecte, d´acord amb el pacte que ambdues puguin realitzar i, en el seu defecte, en part proporcional a la quantitat total sostreta en metàl·lic dels seus comptes respectius, conforma a l´establert en els fets provats. 

Per últim, la resolució el condemna també a abonar a la Hisenda Pública, conjunta i solidàriament amb Fèlix Millet, la quantitat total de 128.155´26 euros, més l´interès legal de diner incrementat en un 25% des de la data de l´exigibilitat de l´impost fins la data del seu complert pagament. 

Gemma Montull Mir

Quatre anys, sis mesos i 22 dies de presó per delicte continuat de malversació de diners públics i apropiació indeguda en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per funcionari públic i un
delicte de falsedat comptable; delicte continuat de tràfic d´influències i delicte de blanqueig de capitals. A més, multa de 2.663.955,16€ 

Així mateix a abonar al Consorci del Palau de la Música Catalana, conjunta i solidàriament amb FÈLIX MILLET TUSELL i JORDI MONTULL BAGUR, en la quantitat de 3.434´74 euros, més l´import al que ascendeixin les
quantitats que Fèlix Millet i Jordi Montull van fer pròpies d´aquesta entitat, mitjançant la presentació de xecs al portador o reintegraments en efectiu a partir de l´1 de desembre de 2003, a determinar en execució de sentencia.
I, a més, a abonar a la Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, conjunta i solidàriament amb FÉLIX MILLET TUSELL i JORDI MONTULL BAGUR, en la quantitat de 1.255.618´32 euros, més l´import al
que ascendeixen les quantitats que Fèlix Millet i Jordi Montull van fer pròpies d´aquesta entitat, mitjançant la presentació de xecs al portador o reintegraments en efectiu a partir de l´1 de desembre de 2003, a
determinar en execució de sentencia. 

Igualment, se la condemna a abonar a l´Associació ORFEÓ CATALÀ, conjunta i solidàriament amb FÉLIX MILLET TUSELL i JORDI MONTULL BAGUR, en la quantitat de 241.768´00 euros, més l´import al que ascendeixen les quantitats que Fèlix Millet i Jordi Montull van fer.se pròpies d´aquesta entitat, mitjançant la presentació de xecs al portador o reintegraments en efectiu a partir de l´1 de desembre de 2003, a determinar en execució de sentència.
Se l´absol del delicte contra la Hisenda Pública. 

Raimón Bergós Civit

Delicte de falsedat en document mercantil comès per particular, aplicant-se atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment, a la pena de dos anys de presó i multa de deu mesos amb quota diària de 25 euros (7.500 euros)

Se l´absol de l´acusació de malversació de diners públics i apropiació indeguda.

Santiago Llopart Romero

Delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular, aplicant-li l´atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment, a la pena de un any i nou mesos de presó i nou mesos de multa amb quota diària de 10 euros (2.700 euros),

Se l´absol de l´acusació pels delictes de malversació de diners públics i apropiació indeguda.

Daniel Osàcar Escrig

Quatre anys i cinc mesos de presó per delicte continuat de tràfic d´influències, delicte de blanqueig de capitals en concurs medial amb un delicte continuat de falsedat en document mercantil i un delicte de falsedat comptable. A
més, multa de 3.796.555,40€

Miguel Giménez-Salinas Lerín

Delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular, aplicant atenuants de confessió, disminució del dany i dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment, a la pena de vuit mesos de presó i multa de tres mesos, amb quota diària de 10 euros (900 euros)

Juan Manuel Parra González

Delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular, aplicant atenuants de confessió, disminució del dany i dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment, a la pena de vuit mesos de presó i multa de tres mesos, amb quota diària de 10 euros (900 euros)

Pedro Luis Rodríguez Silvestre

Delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular, aplicant atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment, a la pena de presó d´ un any i nou mesos i multa de nou mesos, amb quota diària de 10 euros (2.700 euros)

Vicente Muñoz García

Delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular, aplicant atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment, a la pena de presó d´ un any i nou mesos i multa de nou mesos, amb quota diària de 10 euros (2.700 euros)

Juan Antonio Menchén Alarcón

Delicte continuat de falsedat en document mercantil comès per particular, aplicant atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment, a la pena de presó d´ un any i nou mesos i multa de nou mesos, amb quota diària de 10 euros (2.700 euros)

Edmundo Quintana Giménez:

Delicte contra la Hisenda Pública, aplicant atenuant de dilació extraordinària i indeguda en la tramitació del procediment , a la pena de vuit mesos de presó; multa de la meditat de l´import defraudat (274.874´65 euros)

DECOMÍS
El Tribunal acorda el decomís dels guanys obtinguts per Convergència Democràtica de Catalunya, Fèlix Millet Tusell i Jordi Montull Bagur en la comissió de tràfic d´influències, que ascendeixen, respectivament, a les quantitats de 6.676.105´58, 2.804.716´29 i 701.179´07 euros, quantitats que hauran de ser entregades per aquells o fetes efectives sobre el seu patrimoni.

La sentència recull també l´absolució a Marc Martí Ramón, de l´acusació de falsedat en document mercantil comès per particular a l´haver prescrit els fets que se l´imputaven; a Pedro Buenaventura Cebrián, de l´acusació de delicte societari d´administració deslleial i de l´acusació de tràfic d´influències a l´haver prescrit els fets que se l´imputaven; a Juan Elízaga Corrales, de l´acusació de delicte societari d´administració deslleial i de delicte de tràfic d´influències a l´haver prescrit els fets que se l´imputaven; i a Rosa Garicano Rojas, de l´acusació per tots els delictes que se li venien imputant.

La resolució del Tribunal de la Secció 10ª de l´Audiència de Barcelona declara la responsabilitat civil directa de Marta VALLÈS GUARRO i Mercedes MIR RECIO, com a partícips a títol lucratiu, respecte de CONSORCI DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, en les següents quantitats:
Marta Vallès Guarro: 1.270.686´05 euros.
Mercedes Mir Recio: 137.930´91 euros.

La sentència declara la responsabilitat civil directa de Marta VALLÈS GUARRO, Mercedes MIR RECIO i Laila MILLET VALLÈS, com partícips a títol lucratiu, respecte de les quantitats reconegudes a favor de la Fundació Privada ORFEÓ CATALÀ-PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, en les següents quantitats:
Marta Vallès Guarro: 2.620.963´12 euros.
Mercedes Mir Recio: 223.578´20 euros.
Laila Millet Vallès: 112.782´51 euros.

El Tribunal declara la responsabilitat civil subsidiària de les mercantils BONOIMA, AYSEN PRODUCTIONS i AUREA RUSULA, respecte de les quantitats reconegudes a favor de la Fundació Privada ORFEÓ CATALÀ-
PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, en las següents quantitats:
BONOIMA: 529.334´52 euros.
AYSEN PRODUCTIONS: 56.044´68 euros.
AUREA RUSULA: 146.244´80 euros.

La sentència declara la responsabilitat civil directa de Marta VALLÈS GUARRO i Mercedes MIR RECIO, com partícips a títol lucratiu, respecte de les quantitats reconegudes a favor de la FUNDACIÓ PRIVADA ORFEÓ
CATALÀ-PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, en següents quantitats:
Marta Vallès Guarro: 1.301.234´21 euros.
Mercedes Mir Recio: 15.192´00 euros.

I assenyala igualment la responsabilitat civil subsidiària de les mercantils BONOIMA, AYSEN PRODUCTIONS i AUREA RUSULA, respecte de les quantitats reconegudes a favor de la FUNDACIÓ PRIVADA ORFEÓ
CATALÀ-PALAU DE LA MÚSICA CATALANA, en las següents quantitats:
AYSEN PRODUCTIONS: 80.000´00 euros.
AUREA RUSULA: 100.000´00 euros.

Així mateix, la resolució judicial recull la responsabilitat civil directa de Marta VALLÈS GUARRO, com partícip a títol lucratiu, respecte de les quantitats reconegudes a favor de la Fundació Privada ORFEÓ CATALÀ- PALAU DE LA MÚSICA CATALANA o l´ASSOCIACIÓ ORFEÓ CATALÀ en l´anterior epígraf, en la quantitat de 1.225.369´82 euros.

La resolució condemna a cadascun dels 12 processats per als que ha establert que queda provada la comissió d´un delicte i fixa per això pena de presó a pagar proporcionalment les costes del procés, incloses les tres
acusacions particulars personades.

Aquesta sentència no és ferma i cap recurs davant el Tribunal Suprem.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook