El president del govern central, Mariano Rajoy, ha advertit que l'aplicació del 155 es mantindrà en vigor a Catalunya si Carles Puigdemont és investit president des de Brussel·les i no va al Parlament a prendre possessió del càrrec, perquè així ho estableix l'acord aprovat pel Senat.

"Seguirà en vigor fins que prengui possessió el nou president", ha subratllat Rajoy en la seva intervenció davant la Junta Directiva Nacional del PP, davant la qual ha reiterat que el govern central recorrerà qualsevol "tipus de parany" per intentar investir Puigdemont a distància.

El cap de l'Executiu ha afegit no obstant això que creu que s'està imposant el "realisme" en la política catalana, un dels objectius en aprovar l'aplicació del citat article constitucional. "Diversos dirigents importants o han abandonat la vida política o les seves responsabilitats polítiques o han renunciat a l'actuació unilateral", ha dit.

Ha defensat així l'actuació del govern central davant el problema català, encara que ha admès que potser no hagi estat "bona" per al PP, que es va veure castigat en les eleccions autonòmiques del passat 21 de desembre.