El sindicat CCOO va recordar a la Generalitat que es va comprometre a pagar el 20,32% pendent de la paga extra del 2012 en el transcurs del primer trimestre d'aquest any.

Des del 2016, la Generalitat ha anat abonant aquestes quantitats tot i que assenyala que també queden les pagues extres del 2013 i 2014, juntament amb «d'altres drets arrabassats» des del 2012. En un comunicat, CCOO va deixar clar que «no n'hi ha prou amb recuperar tot el què han pres als empleats públics, que és molt» i que vol recuperar el dret a la negociació col·lectiva pel personal de la Generalitat.

És per això que va sostindre que s'han d'iniciar negociacions per avançar en la recuperació i la millora de les condicions de treball dels empleats públics, i va recalcar que espera que totes les parts implicades comparteixin la «necessitat» d'aquesta millora.

En aquest sentit, el passat mes de desembre el sindicat va denunciar tan el Conveni Col·lectiu per al Personal Laboral com l'Acord de Condicions de Treball del Personal Funcionari de la Generalitat.