Un dia després que Marta Pascal visités Carles Puigdemont a Bèlgica, la número dos del PDeCAT va reunir-se ahir a Madrid amb l'ex-ministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba, segons va poder saber eldiario.es. A la trobada també hi va assistir el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà.

Durant una conversa de més d'una hora i mitja es va abordar la complexa situació política catalana. L'exdirigent del PSOE -molt distanciat de la direcció del PSOE i del secretari general, Pedro Sánchez- va suggerir a la dirigent del PDeCat buscar ponts amb el Govern central per traslladar les mateixes informacions i dubtes que Pascal i Xuclà estaven compartint amb ell.

Segons el mateix diari citat anteriorment, el PDeCAT va restar importància a la trobada assegurant que va ser casual i producte d'«una pura coincidència». Per altra banda, fonts de l'entorn de Marta Pascal van exposar que Rubalcaba i la dirigent catalana no es coneixien prèviament i que, en trobar-se, van decidir compartir una cervesa.

La reunió va tenir lloc en una cafeteria de l'hotel Santo Mauro de Madrid, situat a una zona cèntrica de la capital espanyola. La trobada es va produir només unes hores després de la reunió que la propia Marta Pascal va tindre amb el líder del JuntsxCat, Carles Puigdemont, aquest passat dimecres a la capital de Bèlgica, Brussel·les.