L'exconseller Joaquim Forn va comunicar per escrit la seva renúncia a l'escó del Parlament a la Mesa de la Cambra, a JxCat i a la direcció del PDeCAT: «La meva situació personal fa inviable la meva participació als debats i en les preses de decisió del grup parlamentari». Segons la carta manuscrita des de la presó i a la qual va tenir accés Europa Press, Forn detalla que va decidir renunciar al seu escó «després d'un període de reflexió compartit amb algunes persones vinculades al PDeCAT i a JxCat».

A més d'apel·lar a la seva situació personal, Forn explica que l'11 de gener va declarar davant el Tribunal Suprem (TS) i llavors va adquirir «uns compromisos que en algun moment podrien arribar a representar una contradicció amb determinades línies d'actuació del grup» de JxCat.

Aquests «són motius suficients» per renunciar a l'escó, agraint la confiança dipositada en ell per JxCat i desitjant encerts als diputats de la nova legislatura constituïda fa una setmana. Ara la Mesa del Parlament ha de certificar la renúncia a l'escó que Forn va obtenir en presentar-se a les eleccions com a número 7 de JxCat per Barcelona. Després, els serveis jurídics del grup de JxCat han de dirigir-se a la Junta Electoral Central (Jec) perquè certifiqui aquesta renúncia a l'acta i permeti l'entrada del següent diputat de la llista, que en aquest cas és el número 18 per Barcelona, Antoni Morral. Forn és un dels tres dirigents independentistes que segueixen empresonats i un dels vuit diputats sobiranistes encausats (els altres cinc es troben a Bèlgica).

Junta electoral provincial

JxCat va registrar ahir al Parlament la renúncia de l'exconseller Joaquim Forn, que està empresonat, com a diputat en aquesta nova legislatura, que s'enviarà ara a la Junta Electoral Provincial perquè en quedi constància. Així ho van explicar fonts de la candidatura a Europa Pres després que Forn hagi comunicat per escrit la renúncia a l'escó a la Mesa de la Cambra, a JxCat i a la direcció del PDeCAT, al·legant que la seva situació personal feia «inviable» la seva participació als debats i en les preses de decisió del grup parlamentari.

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, va destacar en un missatge sl seu perfil de Twitter que ha signat l'acceptació de la renúncia de Forn (en absència del president de la cambra, Roger Torrent), «que es produeix en circumstàncies absolutament injustes».