Tota l'oposició de l'Ajuntament de Barcelona va negar la seva confiança a l'alcaldessa, Ada Colau, en el ple extraordinari en el qual la primera edil va perdre la qüestió de confiança a la qual es va sotmetre per aprovar els Pressupostos, i va reptar l'oposició a acordar un alcalde alternatiu.

Colau va perdre la qüestió de confiança amb el suport dels 11 edils de BComú i el rebuig dels altres 30 regidors, i ara s'obre un termini de 30 dies en què l'oposició pot tractar d'acordar un alcalde alternatiu; si no ho fa, els comptes s'aprovaran automàticament quan acabi aquest termini.

Segon any consecutiu

L'alcaldessa va vincular l'aprovació del Pressupost a aquesta qüestió de confiança després que el ple el rebutgés (amb l'abstenció de PDeCAT i ERC), mecanisme que utilitza per segon any consecutiu (és la primera vegada que s'usa dues vegades en un mandat), i al qual també va recórrer l'exalcalde i líder del PDeCAT, Xavier Trias.

Colau va reptar l'oposició a tractar d'acordar un alcalde i uns Pressupostos alternatius sobre la base del diàleg que reclamen al seu equip: «Tenen un mes per practicar el diàleg i l'acord que han reclamat, i generar una alternativa de govern».

«Si creuen que el Govern actual és el pitjor que pot passar-li a la ciutat, tenen la responsabilitat de proposar una alternativa», i va destacar que Barcelona assumeix responsabilitats de govern i Generalitat.

Va afegir que la seva administració és la més estable i activa de Catalunya després de la paràlisi per la judicialització del PP i per una declaració d'independència irresponsable que va portar a una «situació límit».